Synnøve rydder opp

Dekk, handlevogn, plastkanner, flasker og fiskeredskap var bare noe av det som ble funnet da kommunen gjennomførte en undervannsaksjon i indre Brevik havn i dag.

Under parolen til årets TV-aksjon «Gå for et hav av muligheter» er vi i gang med opprydding på havbunnen flere steder. 4 dager er satt av til arbeidet.

Rektor ved Klokkerholmen leirskole, Lars Christian Løken og Kjetil Gulløy hadde tatt på seg jobben under vann. Fangsten ble heist opp i Skjærgårdstjenestens båt «Synnøve». Om bord i båten hadde avdelingsleder for Bydrift, Anne Humborstad og mannskapet full jobb med å organisering av søppelet.

Varaordfører Anne Kristine Grøtting var tilstede for å markere TV-aksjonen og minne folk om å bidra til i årets innsamling.

- Pengene fra årets TV-aksjon går til et bra formål. Det er utrolig hva folk kaster fra seg og tenker havet spiser, sa Grøtting.

- Fangsten her i dag, viser at det ikke er småtterier som befinner seg nedi her. Det er utrolig bra at noen rydder opp, men dette viser bare en mikroskopisk del av det TV-aksjonen retter søkelyset på, sa hun.

Hun oppfordrer folk til å bidra til årets TV-aksjon.

På grunn av smittevernhensyn, kan vi ikke ha en dør-til-dør-aksjon med en bøssebærere i år. Istedenfor vil samtlige bøsser være digitale.

Porsgrunn kommune har opprettet en digital bøsse. Den kan du gjerne dele – og helst også gi et bidrag til!

Porsgrunn kommunes digitale bøsse

Du kan også engasjere deg ved å opprette en egen digital bøsse og samle inn penger i ditt nettverk.

En digital bøsse er en personlig innsamlingsside på nett, som blir opprettet når du registrerer deg som digital bøssebærer på blimed.no

I år går selve TV-aksjonen av stabelen 18. oktober. Pengene begynner vi å samle inn allerede nå.

Varaordfører Anne Kristine Grøtting og avdelingsleder ved Bydrift Anne Humborstad med noe av dagens fangst