Student med praksis hos HR

Ole-Henrik Jahre (23) er den tredje studenten som har fått et internship i administrasjonen Porsgrunn kommune. Et engasjement både han og arbeidsgiver setter stor pris på.

Ole-Henrik Jahre (23) har internship i administrasjonen Porsgrunn kommune.

Et internship er en praksisperiode for studenter, hvor man over en kortere tidsperiode får jobbe med relevante arbeidsoppgaver og får et innblikk i en vanlig arbeidsdag.

Ole-Henrik Jahre er inne i sitt siste semester som bachelorstudent ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø. Der studerer han internasjonal markedsføring.

- Dette er en fin ordning for å få arbeidserfaring. Jeg får bruk for mye av det jeg har lært i løpet av studiet. Det er en stor fordel for meg som student. Jeg håper også jeg kan bidra positivt til kommunen, sier Jahre

- De har i alle fall en ivrig og engasjert student som ønsker å bidra i arbeidet, sier han.

I jobben som internship på HR i Porsgrunn kommune har han mange varierte oppgaver. Han får jobbe med stillingsannonser og utlysninger av disse, komme med innspill til bruk av sosiale medier for kommunen og diverse andre oppgaver.

- De er veldig fleksible med meg her på virksomheten. Er det noe jeg synes virker interessant, vil delta på eller lære mer om, så får jeg muligheten, sier han.

Han synes livet som arbeidstaker skiller seg fra hverdagen som student. Dagene har blitt mer strukturert, og han får inn mer faste rutiner enn hva han hadde som vanlig student.

- Dagene byr på noe helt annet enn hva jeg er vant til. Jeg kjenner at overgang til arbeidsliv kommer til å bli lettere med denne erfaringen. Reiseveien fra Bø til Porsgrunn og tilbake igjen, er naturlig nok en del lenger, enn å bare tusle ned til skolen for forelesning.

- Alt i alt har jeg en gøy og innholdsrik hverdag. Dessuten har jeg supre kollegaer som gjør at det er mer enn verdt det, avslutter han.

HR-sjef Heidi Gule skryter av arbeidsinnsatsen hans. Hun mener det er positivt for kommunen å få inn unge studenter som ser ting med nye øyne.

- Vi har veldig god erfaring med internship etter å ha tatt imot nå for tredje gang. De gir oss nye impulser, utfordrer oss på måten å jobbe på og ikke minst bidrar med viktige arbeidsoppgaver som vi trenger flere hender og hoder for å løse, sier Gule.

- Vi opplever det spennende å kunne ruste en student for et arbeidsliv, og markedsføre det å jobbe i kommunen på en god måte. Det skjerper oss både faglig og også arbeidsmiljømessig. Jeg anbefaler flere å ta imot internship fra Universitetet i Sørøst-Norge, avslutter hun.