Skolestart etter høstferien

Skolestart etter høstferien

Barn og voksne gleder seg til skolestart etter høstferien, men det er behov for å gi noe informasjon med bakgrunn i smittetilfeller med koronavirus i Porsgrunn den siste tiden. Disse har vært med kjente smittekilder, og vårt smittesporingsteam har jobbet med å finne nærkontakter. I tillegg har det også vært noen få tilfeller knyttet til Oslo. Ved hjelp av hardt arbeid og godt samarbeid med publikum og virksomheter så begynner vi å få kontroll på det lokale utbruddet «klyngen» i Porsgrunn.

Det har vært nærkontakter fra Stridsklev ungdomsskole, Borge barneskole og Hovenga barnehage. Disse personene og andre nærkontakter har fått informasjon og er i karantene, forteller kommuneoverlege Inge Skauen.

Skolene har hatt høstferie, mens Hovenga barnehage har blitt stengt.

På mandag åpner Hovenga barnehage en av tre avdelinger, mens de to andre må avvente testresultater og utgått karantenetid. Vi holder Stridsklev u-skole stengt på mandag 12.oktober, men med digital undervisning etter lunsj. Tiende trinn på Stridsklev U har digital undervisning fram til og med onsdag 14. oktober for å avvente testresultater og utgått karantenetid. Borge skole har digital undervisning for 5. trinn fram til og med onsdag 14.10 for å avvente testresultater og utgått karantenetid.

For øvrig har skoler, SFO og barnehager åpent som normalt, opplyser kommunalsjef Tollef Stensrud.

"Jeg vil takke alle som bidrar. Spesielt vil jeg takke de som er i karantene for at de hjelper med å stoppe smitten, og de som jobber iherdig i smittesporingsteamet med å stoppe utbrudd sier ordfører Robin Kåss. Vi ønsker god bedring til de som er så uheldige å bli syke" avslutter han.