Ny virksomhetsleder ved Brevik sykehjem

Hanne Marie Karlberg (54) er ny virksomhetsleder ved Brevik sykehjem.

Hanne Marie Karlberg
Bilde: Ny virksomhetsleder ved Brevik sykehjem Hanne Marie Karlberg Foto: Hege Schjøth Øverås

Som leder for Brevik sykehjem får hun ansvar for rundt 100 ansatte, fordelt på fire forskjellige avdelinger.

Karlberg begynte i jobben forrige uke, men er ikke noe nytt ansikt i kommunen. Hun har vært ansatt hos oss siden 1993. Hun har vært virksomhetsleder for Hjemmetjenesten Øst, virksomhetsleder for Psykisk helsetjeneste og rusomsorg og jobbet på HR. De siste 5 årene har hun vært rådgiver for kommunalsjef for Helse og omsorg, Aud Fleten.

Den nye virksomhetslederen er utdannet psykiatrisk sykepleier og har lederutdanning på toppen av det.

- Jeg gleder meg veldig til jobben, oppgavene og å bli kjent med menneskene jeg skal jobbe sammen med, sier Hanne Marie Karlberg.

Hun forteller at hun er opptatt av tydelighet, struktur og roller. Hun er dessuten opptatt av at kompetanse brukes til gode for alle.

- Jeg har lyst til at de ansatte skal få bruke sin kompetanse på en slik måte at beboere, pårørende, frivillige og andre interesserte skal føle seg velkomne til sykehjemmet, sier hun.

De første dagene har vært preget av beredskap med tanke på koronavirus.

- Jeg har fått en pangstart der. Det går litt på høygir. Her er det bare å finne frem beredskapsplaner og brette opp armene, sier hun.

Hanne Marie Karlberg er prosjektleder for Heltidskultur i Porsgrunn kommune. Dette arbeidet skal hun fortsette med, selv om hun nå går over i en litt annen rolle.

Privat er Karlberg gift og har 3 barn. Hun bor på Vestsiden i Porsgrunn - verdens beste sted å bo i følge henne.