Lokalt utbrudd i Porsgrunn

Innhold

I ettermiddag ble det påvist koronasmitte hos fem nye personer Det er kjente smittekilder, men personene har mange nærkontakter. Nærkontakter blir kontaktet og fulgt opp blant annet med karantene.

Det har de siste dagene vært påvist tilfeller av koronavirus i vårt område. En del av disse er et lokalt utbrudd eller såkalt «klynge».

- Vårt smittesporingsteam kontakter fortløpende nærkontakter til dem som har påvist koronavirus. Dette gjelder både de som kan ha blitt smittet i Porsgrunn, og folk fra Porsgrunn som kan ha blitt smittet andre steder. Målet er å oppdage smittetilfeller og å stanse videre spredning. Dette er et omfattende arbeid, og jeg vil takke både ansatte og innbyggere som bidrar, sier ordfører Robin Kåss.

Det er viktig at alle innbyggere sørger for å holde avstand til andre, vaske hender og å følge reiseråd. Hvis man får symptomer på koronavirus så må man holde seg hjemme og ta kontakt for en test.

Kommunen har innført restriksjoner for egen møtevirksomhet og har avlyst julebord o.l. Vi oppfordrer innbyggere og virksomheter til også å vurdere hvilke tiltak de selv kan gjøre for å redusere smitterisiko.

Til toppen