Endring i bussrutene

Innhold

Fra skolestart 17. august må bussene mellom Langesund og Porsgrunn kjøre over Grenlandsbrua og ikke over Breviksbrua. Dette skyldes omfattende vedlikeholdsarbeider på Breviksbrua.

Endringene får konsekvenser for rutetilbudet på alle metrolinjene – ikke bare på M1. Det vil si at det ikke bare er de som bor i området Langesund, Stathelle og Brevik som får et redusert tilbud.

Vedlikeholdsarbeidet på Breviksbrua pågår i høst og i sommerhalvåret 2021 fra april til oktober.

Mens arbeidet pågår blir det bare ett kjørefelt over brua og maksimal kjøretøyvekt på 8 tonn.

De nye bussrutene:

 • Endringene gjelder bussruta M1 Langesund - Gulset, P8 Herre - Stathelle - Skjelsvik, Rute 84 Stathelle - Herøya Industripark og Rute 459 Kragerø - Skjelsvik. Disse rutene skal alle gå i rute Skjelsvik - Heistad - Heistaddalen - E18 Grenlandsbrua - Rugtvedt - Stathelle og vice versa.
 • Egen bussrute til Brevik
  Det blir satt opp en egen buss P9 som vil gå mellom Skjelsvik og Brevik. Denne bussen skal fungere som matebuss til de busslinjene som stopper på Skjelsvik.
  Traséen er Skjelsvik - Heistad - Setrevegen - Brevik - Furulund - Skjelsvik.
  Bussen Skjelsvik - Brevik vil ha 24 avganger på hverdager, 23 på lørdager og 12 på søndager.
 • Færre busser til og fra Langesund
  Noen timinutters avganger i rushtiden blir fjernet på alle metrolinjene. 15 prosent av avgangene på M1 vil snu på Skjelsvik og ikke gå til eller fra Langesund. Langesund vil da få 50 daglige avganger og ikke 70 avganger som i dag.
  Siden bussene bytter på å kjøre øvre og nede vei mellom Stathelle og Langesund, blir det én buss i timen utenom rushtiden, og to busser i rushtiden. Bussene går da enten over Sundby eller gjennom Ekstrand.

Sjekk farte.no
Reiseplanleggeren på Farte.no er oppdatert med nye bussruter som gjelder fra 17. august.

Fra skolestart 17. august må bussene mellom Langesund og Porsgrunn kjøre over Grenlandsbrua og ikke over Breviksbrua. Det har konsekvenser for bussrutene på alle metrolinjene. Dette skyldes omfattende vedlikeholdsarbeider på Breviksbrua.
Til toppen