Dette gjelder i Porsgrunn nå

Fylkesmannen og kommunene i Vestfold og Telemark er enige om å innføre regionale koronatiltak i kommuner med høy smitte, i tillegg til nasjonale råd og tiltak.

De nye ekstra tiltakene gjelder i kommunene Porsgrunn, Skien, Siljan, Bamble, Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Sandefjord og Tønsberg.

Ved vurdering av hvilke tiltak man skulle iverksette ble det tatt spesielt hensyn til at barn og unge skal holdes i aktivitet både på skolen og i fritiden.

Disse ekstra rådene gjelder fra i dag kl. 14:

• Kommunen anbefaler stans i breddeidrett for voksne. Dette inkluderer organisert trening, stevner, cup, turnering og kamp.
  • Kommunen opprettholder mulighetene for organisert trening i breddeidretten for barn og unge under 20 år. Kommunen anbefaler at man ikke gjennomfører stevner, cuper, turneringer eller kamper på tvers av kommunegrenser
  • Kommunen anbefaler bruk av munnbind på steder det ikke er mulig å holde 1-meters avstand. For eksempel i kollektivtrafikken og på kjøpesenter/butikker.
  • Kommunen anbefaler at de som kan, jobber hjemmefra. Dette gjelder også de som bor i andre kommuner, men som har arbeidssted i kommunen. Bruk av hjemmekontor skal så langt som mulig ikke gå ut over tjenester til barn og unge.
  • Kommunen anbefaler befolkningen å unngå bruk av kollektivtrafikk, særlig på tidspunkt der mange reiser.
  • Om du blir syk mens du oppholder deg i fritidsbolig anbefaler kommunen at du fortrinnsvis kontakter/oppsøker helsetjenester i din egen hjemkommune, dersom det kan gjøres på en forsvarlig måte.

Disse rådene kommer i tillegg til de nasjonale reglene som ble gitt 5. november

I kommuner med lav smitte skal man følge de nasjonale rådene.