Bruker TikTok for å nå ungdom

Kommunenes arbeid for å begrense koronasmitte har ført til nye utfordringer og behov for å spisse budskapet. Vi ønsker å møte de unge innbyggerne våre på deres plattformer i det forebyggende arbeidet.

Skien, Bamble og Porsgrunn kommuner har samarbeidet med Ida Celine Nordhaug for å nå ut til den yngre delen av befolkningen.

Ida Celine er en av Norges mest kjente Tiktokere og har nesten 130 tusen følgere på det populære mediet.

I tillegg til å være populær på TiKTok har hun har blitt en del av talentnettverket Nordic Screens, og skal snart gi ut musikk produsert av Vidar Villa. Hun har fans over hele landet og har nettopp skrevet under på en internasjonal avtale med Warner Music.

Vi har gitt Ida Celine full frihet til å lage et innhold med tanke på smittevern som hun mener vil slå an hos sine følgere i kanalen. Det er viktig at hun produserer noe som vil slå an hos de. Videoen er ikke merket med kommunevåpen eller liknende. Det vi får er tilgangen til hennes følgere.

18. august lanserte forskning.no en artikkel «Unge bør få mer korona-informasjon på sosiale medier, mener forskere».

Aftenposten hadde nylig en oversikt som viste nordmenns bruk av TikTok. Andelen unge som bruker TikTok daglig var slik:

• 10-11 år: 38 %
  • 12-19 år: 25 %
  • Over 15 år: 7 %

Flere barn bruker nå TikTok enn Snapchat regelmessig.

Du kan se filmen hennes her

En time etter lansering hadde filmen nådd 8000 følgere