Barnehagene våre åpner igjen

- Når vi nå åpner barnehagene våre igjen, vil vi gjøre det på den beste og tryggeste måten. Det skjer i tett samarbeid med foresatte, og vi skal være meget godt forberedt til barna kommer på mandag.

Det sier kommunalsjef for Oppvekst Tollef Stensrud.

- Barnehagene har vært i kontakt med alle foresatte per telefon. Vi vet derfor sånn cirka hvor mange barn som møter opp mandag, forteller han.

Åpningstid

Mandag 20. april er åpningstiden kl. 09.00 - 16.00. Resten av uke 17 er barnehagens åpningstid kl. 08.00 til kl. 16.00.

Levering og henting

Vi må spre ankomst og avslutning og holde grupper mest mulig adskilt fra andre grupper og voksne. Barnehageansatte, helsesykepleiere renholdere og driftsteknikere samarbeider godt for å sikre et best mulig tilbud i barnehagene våre

Mye utelek

For å redusere smittespredning kommer vi til å ta imot flest mulig barn ute. Derfor vil vi at barna kommer til barnehagen med utetøy på. Foresatte og ansatte bør snakke med barna om de ulike tiltakene, og hvorfor det er sånn.

Leker

Barna må ikke ha med egne leker, men skal involveres i hvordan rutinene og tiltakene skal etterleves.

Mat

I en periode ikke servere mat i barnehagen. Derfor må alle barn ha med seg 2 matpakker med navn i egen sekk. Frokost må barna spise hjemme. Det gjelder ut mai måned, og foresatte vil selvsagt ikke faktureres for kostpenger.

Håndhygiene

Vi skal være nøye med håndhygiene og vi sørger for at barn og voksne vasker hendene ofte.

Sykdom

Hvis et barn blir sykt i barnehagen isolerer vi barnet til foresatte kommer og henter.

Alle foresatte får en kort veileder om hvordan barn, ansatte og foreldre skal forholde seg dersom de blir syke (PDF fra UDIR)

Veilederen gir informasjon om hvilke barn med kroniske sykdommer som kan møte i barnehagen og hvem som bør holdes hjemme.

Veilederen

Vi følger rutinene som ligger i Veileder og smittevern i barnehager fra Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet

Informasjon til foresatte - også på flere språk

Informasjon til foreldre med link til flere språk